Ben jij op zoek naar verkooppraatjes?

Een tijd geleden heb ik afscheid genomen van mijn werkgever maar ik had nog geen nieuwe baan. Ik wilde wel graag werken, maar ik was er nog niet helemaal uit hoe mijn toekomst eruit moest gaan zien. Daarom reageerde ik op een tijdelijke klus via een uitzendbureau. Dat werk was iets wat ik nooit had gedaan maar wat ik om een of andere reden wel al heel lang op mijn verlanglijstje had staan om eens te proberen. Ik greep mijn kans!

Aan het werk, mannen!

De dag na mijn aanmelding belde de mevrouw van het uitzendbureau. Zij vroeg mij of ik dit werk kon. Ik had het nooit gedaan, dus ik wist dat niet. Ik wist trouwens nauwelijks wat het werk inhield want de beschrijving was niet heel gedetailleerd. Dus ik zei ja. En zo stond ik de week erna op mijn nieuwe, tijdelijke werkplek.

Even hoorde ik wat verbazing. “Het is een meisje.” Ik weet niet of ze gewoon dachten dat er een man zou komen, of dat het met de aard van het werk te maken had. Het is wel een mannenwereldje waar ik in terechtkwam. Maar voor het specifieke hoekje waar ik kwam te werken, hoef je echt geen man te zijn.

Hoe het verder ging

Twee weken later. Meerdere uitzendkrachten zijn gekomen en weer gegaan. Maar ik ben er nog. De klus is klaar en ik word vriendelijk bedankt. Jammer dat je weg moet. Dat vind ik nou ook. Anderhalve week later. De telefoon gaat. Het uitzendbureau. Heb je tijd om vanaf morgen anderhalve week te komen werken? Zelfde klus. Ja hoor, ik kom wel.

Inmiddels zijn we acht maanden verder en ik werk er nog steeds. Parttime, dat wel, want mijn tekstbureau is ook heel belangrijk voor mij.

Zien is geloven

Moraal van het verhaal: het is niet altijd mogelijk vooraf en op basis van beperkte informatie te zien of iets gaat werken of niet. Dat geldt niet alleen voor die ene klus, maar ook voor mijn schrijfwerk.

Ik heb dan misschien geen opleiding die je zou verwachten bij een tekstschrijver en ook geen jarenlange ervaring bij een communicatiebureau, maar betekent dat dat ik niet kan schrijven?

Ik heb wel ervaring met het schrijven van teksten en ik kan laten zien wat ik doe. En dat is volgens mij het belangrijkste.

Lees eerst, oordeel later

Zoek je dus een tekstschrijver en twijfel je over wie je moet nemen, lees dan wat van de teksten van die schrijver. Dat is de beste manier om te bepalen of zijn of haar stijl bij je past. Want zeg nu zelf, is de tekstschrijver die de mooiste verkooppraatjes kan verzinnen ook echt de tekstschrijver die je nodig hebt voor het schrijven van jouw blogs?

Ik schrijf blogs op mijn website zodat jij kan zien wat ik echt doe zonder afgeleid te worden door half mislukte pogingen om mezelf te verkopen. Want dat laatste is dan weer niet mijn specialiteit. Je hebt zojuist een van die blogs gelezen. En, heb je dat met plezier gedaan? Dan nodig ik je uit om iets van je te laten horen. Misschien kunnen we samen nog heel veel mooie teksten maken!