Oupeye – Maastricht – Oupeye 2022

Het is november en het wordt 16 graden. Beter kun je het niet hebben als je klaarstaat om van Oupeye naar Maastricht en terug te wandelen. Deze wandeltocht van La Royale Godasse Oupeye kent diverse afstanden, waarbij alleen de 45 km en de 60 km tot aan Maastricht komen. Natuurlijk kozen mijn wandelmaatje en ik weer voor de langste afstand, die om precies te zijn 59,25 km was. Dat betekende dus vroeg opstaan. Deze keer had ik er eindelijk eens aan gedacht een goed lampje mee te nemen, zodat we niet verdwaalden in het donker. De vorige keer dat we deze tocht deden, waren we wel de verkeerde kant op gegaan maar dat wil je echt niet op deze afstand in heuvelachtig gebied!

oupeye 2

Met die heuvels viel het overigens best mee. De route begon behoorlijk vlak. Na een paar kilometer kwamen we echter bij Hallembaye, waar de weg behoorlijk steil omhoog ging. Als dit een voorbode was voor wat ons nog te wachten stond, dan zou het een zware tocht worden! Gelukkig waren er onderweg genoeg controle/rustposten. Zo konden we voldoende uitrusten en zelfs genieten van een heerlijke groentesoep die we onderweg kregen.

De omgeving was vrij gevarieerd. In het begin wandelden we veel over asfaltweggetjes. Zo lang het nog donker is, is dat niet zo erg. Later volgde een stuk langs het kanaal. Daar bleek de route echter eerst een stukje omhoog te lopen naar een mooi bospad. Ook mooi! Al vrij snel kwamen we in Maastricht aan. Daar volgde een echte stadswandeling door het centrum. Het was de dag waarop Sinterklaas in ons land aankwam en dat was te merken. Het was druk in de stad en op een gegeven moment kwamen de Pieten ons al tegemoet. Sinterklaas zelf heb ik helaas niet gezien.

Oupeye 3

Na de drukte van de stad waren we blij dat we weer de natuur in mochten. We kwamen onder andere langs Kanne, Eben Emael, Wonck en Bassenge. Sneller dan verwacht waren we terug in Oupeye. Ook hier had de organisatie goed aan de inwendige mens gedacht. Er lagen stapels pannenkoeken klaar. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Weer eens iets anders dan taart!

Meer lezen? Lees dan ook mijn andere berichten over wandelen!