Sparrentrip 2022

55e Sparrentrip – zondag 25 september 2022

Als je als lid van de Sparrentrippers maar één wandeling per jaar zou doen, dan moet dat toch wel de Sparrentrip van onze eigen vereniging zijn. Dit jaar was er een ruime keuze aan afstanden: er waren drie verschillende lussen van 10 km waarbij er twee ingekort konden worden tot 5 of 6 km. Voor iedereen was er dus wel een route te verzinnen van precies de juiste lengte. Het was mooi weer en ik had de tijd, dus ik koos ervoor alle drie de lussen van 10 km te doen.

Lus A

Natuurlijk kun je de drie lussen in willekeurige volgorde wandelen, maar ik begon gewoon bij de eerste letter van het alfabet: lus A. Achteraf was ik daar blij om, want dit vond ik een net iets minder mooie lus dan de andere twee. Het ging eerst een stukje door Gellik (B) om vervolgens via de Brug bij Briegden het Albertkanaal over te steken. Vervolgens ging de route langs het water naar Veldwezelt en daarvandaan weer terug richting Gellik. Op deze route was vrij veel bebouwing te zien, maar ook water en open gebied.

sparrentrip beekje

Lus B

De tweede lus liep eerst ongeveer 1,5 km gelijk op met lus A. Na de splitsing werd het echter al snel een heel andere route. Waar lus A naar het zuiden het water over ging, ging lus B naar het noorden naar meer bosrijk gebied. Ik vind dat heerlijk wandelen, dus ik was in mijn element! Tijdens deze lus heb ik, behalve het eerste en het laatste stuk in Gellik, weinig huizen gezien.

Lus C

Ook lus C ging voornamelijk door bosgebied. Ik wandel bijna altijd samen met mijn wandelmaatje, maar deze dag kon hij niet mee. Hij is meestal degene die goed op de pijlen let en ik volg hem. Dat hij er nu niet bij was, was wel even wennen voor mij. Op een gegeven moment ging ik zelfs zonder op te letten gewoon de verkeerde kant op. Toch zag ik toen nog net op tijd de pijl de andere kant op staan. Waarmee maar weer duidelijk is gemaakt dat de route goed was uitgezet!

Achteraf was het nog even lekker nagenieten met een glas frisdrank en een stuk taart. Dat hoort er echt bij, bij de langere wandelingen! De volgende mooie tocht staat al snel weer op het programma: de Geuldalwandelmarathon van Hauset (B) naar Berg en Terblijt (NL). Het belooft dan een regenachtige dag te worden, dus dat wordt leuk!

Meer lezen? Lees dan ook mijn andere berichten over wandelen!