Teksten voor je website

Je hebt een bedrijf en daar wil je een website voor maken. Maar je hebt geen tijd om zelf de teksten daarvoor te schrijven. Of het is gewoon niet je sterkste kant. Dan vraag je een tekstschrijver om het voor je te doen. Of het nu om één nieuwe pagina gaat of om alle pagina’s van een hele nieuwe website, ik schrijf ze voor je. Ook het herschrijven of redigeren van bestaande pagina’s is mogelijk. Natuurlijk kan ik niet zelf verzinnen welke inhoud er op de pagina’s moet staan. Daar heb ik jouw hulp bij nodig. Omdat het altijd goed is om te weten wat je van elkaar kunt verwachten, geef ik hier een overzicht van wat er zoal moet gebeuren om de juiste teksten voor je website te schrijven.

  • Opzet van de website – welke pagina’s moeten er komen, welke informatie komt op welke pagina te staan. Dit kun je zelf doen maar ik kan je er ook bij ondersteunen.
  • Website bouwen – dit regel je zelf.
  • Informatie verzamelen – inhoudelijk ben jij de expert. Jij, of een van je medewerkers, zal mij dus moeten vertellen wat er op de website moet komen te staan. Ik maak er dan een mooi verhaal van.
  • Teksten schrijven – op basis van de informatie die jij me hebt gegeven, ga ik de teksten schrijven. Ik geef je eerst een concept. Nadat je mij je opmerkingen daarover hebt gegeven, maak ik de definitieve tekst.
  • Tekst goedkeuren – dat is uiteraard iets wat jij als opdrachtgever zult moeten doen.
  • Tekst op de website plaatsen – dat kun je zelf doen maar je kunt het ook aan mij overlaten. Als je een content management systeem (CMS) gebruikt waar je me toegang toe kunt geven, plaats ik de teksten ook meteen online.

Wat gebeurt er als je me wilt inhuren voor jouw website?

Als je besluit het schrijven van de teksten voor je website aan mij uit te besteden, dan gaan we eerst samen kijken wat je nodig hebt. We bespreken bovengenoemde punten en bepalen wie wat doet en waar ik de informatie voor jouw website vandaan ga halen. Als alles voldoende besproken is, maak ik een offerte. Ga je daarmee akkoord, dan kun je snel je eerste teksten tegemoet zien!